احمدضیا خان از کمترین نفوذ و وزنه سیاسی و انتخاباتی برخوردار نیست. احمدضیا حتی از پنجشیر هم نتوانست برای خودش رای اعتماد بگیرد.احمدضیا اگر میتوانست کاری در جهت پیروزی یک نامزد انجام دهد، قاعدتا این کار را باید برای زلمی رسول انجام میداد..
به گزارش خبرگزاری انصار، گزارشها حاکی است که سید حسین انوری؛ رهبر حزب حرکت اسلامی مردم افغانستان، احمدضیاخان؛ معاون پیشین زلمی رسول و صبغت الله مجددی از نامزدی اشرف غنی احمدزی حمایت کرده اند.
دیروز هم در آستانه آغاز مبارزات دور دوم انتخابات، داود سلطانزوی؛ نامزد دور اول از اشرف غنی احمدزی حمایت کرد.
در سوی دیگر، دیروز امرالله صالح؛ رئیس پیشین اداره امنیت ملی و جمیل کرزی؛ پسرکاکای حامد کرزی با جمعی از بزرگان قندهار حمایت خود را از عبدالله عبدالله اعلام کردند. قبلا نیز وزنههای سنگین انتخابات همچون داکتر زلمی رسول و گل آقا شیرزی از داکتر عبدالله اعلام حمایت کرده بودند.
با یک نگاه اجمالی به فهرست کسانی که طی دو روز اخیر به تیمهای انتخاباتی اشرف غنی احمدزی و عبدالله عبدالله پیوسته اند مشخص میشود که هریک از دو نامزد چه سرنوشتی را در دور دوم و نهایی انتخاباتی ریاست جمهوری در پیش خواهند داشت.
گزارشهایی نیز در دست است که نشان میدهد رایزنیهای اشرف غنی با عبد رب الرسول سیاف نیز تاکنون به نتیجهای نرسیده و تیم آقای سیاف شایعات منتشر شده از سوی تیم تحول و تداوم به رهبری اشرف غنی احمدزی مبنی بر پیوستن او به این تیم را (اتهام) خوانده و آن را مردود دانسته است.
این رویداد در کنار پیوستن مهرههای منزوی و سوخته به تیم تحول و تداوم نشانگر آن است که آقای اشرف غنی نسبت به رقیب پیشتازش عبدالله عبدالله در موقعیت مناسبی قرار ندارد.
اما او ناگزیر است بخشی از کمپاینهای انتخاباتی دور دوم که بر محور جذب مهرهها و چهرههای مهم و تاثیرگذار سیاسی میچرخد را با انتشار خبرهای مربوط به پیوستن این مهرهها به تیم اش جبران کند؛ اما از آنجا که او نمی تواند در خصوص جذب رهبران پرنفوذ سیاسی و جهادی به تیم اش توفیقی کسب کند ناگزیر است حتی به پیوستن سلطان زوی، احمدضیا مسعود، سیدحسین انوری و صبغت الله مجددی نیز راضی باشد!
واقعیت این است که هیچکدام از این افراد تاثیر قابل اعتنایی در پیروزی یا شکست اشرف غنی در دور دوم انتخابات نخواهند داشت.
به عنوان نمونه احمدضیا که به دلیل نسبت نسبی اش با فرمانده مسعود، مهمترین حلقه از این زنجیره قلمداد میشود، از کمترین نفوذ و وزنه سیاسی و انتخاباتی برخوردار نیست. احمدضیا حتی از پنجشیر هم نتوانست برای خودش رای اعتماد بگیرد.
احمدضیا اگر میتوانست کاری در جهت پیروزی یک نامزد انجام دهد، قاعدتا این کار را باید برای زلمی رسول انجام میداد؛ زیرا معاون اول او بود و از حمایت همه جانبه حکومت نیز بهره فراوانی داشت؛ اما براساس آمار و نتایجی که از سوی کمیسیونهای انتخاباتی اعلام شد، زلمی رسول تنها ۱۱ درصد آرا را کسب کرد و بیشترین رای را نیز در قندهار؛ زادگاه خود او و رییس جمهور کرزی داشت.
این امر نیز به باور تحلیلگران به دلیل جلب حمایت سران قبایل پشتون از سوی رییس جمهور کرزی بود.
افزون بر این، احمدضیا مسعود با این اقدام به لحاظ سیاسی یک ریسک بزرگ و پرهزینه را متحمل شد؛ زیرا او با این اقدام تلاش کرد بیشترین زخم و ضربه را به داکتر عبدالله و تیم اصلاحات و همگرایی وارد کند؛ اما او فراموش کرده بود که این مساله، هزینه سنگینی را پیش از هر کسی دیگر برای خود او تحمیل خواهد کرد؛ زیرا او اکنون عملا از سوی جامعه قومی تاجیک طرد شده است و دیگر تصور نمی شود بتوان برای او آینده سیاسی در نظر آورد.
سیدحسین انوری نیز دومین فرد نسبتا مهمی است که در کنار اشرف غنی قرار گرفته است. آقای انوری با این اقدام نشان داد که متخصص همراهی نیمهراهی با نامزدهای بیآینده است!
نباید انکار کرد که او پیش از آنکه سیاستمداری زیرک و آیندهنگر باشد، یک جنرال نظامی است؛ جنرالها غالبا در اتخاذ تصمیمهای دوراندیشانه سیاسی ناتوان عمل میکنند، به همین دلیل، اگر نیروی نظامی نداشته باشند، هیچگاه در سیاست، پیروز نمی شوند؛ آقای انوری الگوی کامل این امر است. او همیشه اشتباه میکند و همیشه هم تاوان و هزینه اشتباهاتش را میدهد؛ درست مثل دیگر جنرال نظامی همسو با اشرف غنی؛ جنرال دوستم.
سلطان زوی اما از کل تاریخ سیاسی افغانستان، تنها به دنبال ذکر (نام)اش در فهرست کسانی است که روزی بازیگر نقشی هرچند درجه چندم در سناریوی سیاست افغانستان بودند. او در عین حال، همیشه از مردم افغانستان طلبکار است و تصور میکند کسی هنوز به جایگاه واقعی او و ایدههایش برای نجات افغانستان پی نبرده است!
صبغت الله مجددی، سیاستمدار نیست. بیشتر از سیاست به فال بینی و استخاره و خوابگزاری متوجه است. او با کسانی همراه میشود که همیشه یک چوکی را در صف اول جلسات و کنفرانسها به او اختصاص دهد و در پایان به او فرصت دهد؛ تا برای همه (دعای خیر) کند.
اینها و چهرههایی مانند اینها نمی توانند برای داکتر اشرف غنی، رأی به همراه آورند اما فقط میتوانند به حیث لقمه تبلیغاتی اشرف غنی استعمال شوند.
منبع: جمهورنیوز
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2056